Tłocznia Szymanowice - Sok tłoczony Czarna Porzeczka 100% - 3L
Opis
Sok z czarnej porzeczki 100% - Tłocznia Szymanowice
Czarna porzeczka to skarbnica witaminy C, jednego z najsilniejszych antyoksydantów i czynnika wspomagającego naszą naturalną odporność. Oprócz tego owoce zawierają mnóstwo innych witamin i składników odżywczych. Są źródłem witamin z grupy B, prowitaminy A, biotyny, kwasu foliowego i składników mineralnych, takich jak magnez, wapń, potas, żelazo jod, mangan i bor. Zawierają także luteinę, garbniki, olejki eteryczne i pektyny. Sok z czarnej porzeczki:
- wzmacnia naturalną odporność organizmu
- obniża poziom cholesterolu we krwi, chroni przed rozwojem miażdżycy
- ma korzystne działanie na naczynia krwionośne, wzmacnia i uszczelnia ściany żył i tętnic, zapobiegając powstawaniu żylaków
- pozytywnie wpływa na pracę układu moczowego, wspierając jego działanie zwłaszcza podczas stanów zapalnych pęcherza moczowego
- wykazuje działanie przeciwzapalne, bakteriobójcze, antywirusowe i grzybobójcze
- wspomaga usuwanie toksyn z organizmu, chroniąc wątrobę
- wpływa na opóźnienie procesów starzenia w organizmie
POCHODZENIE
Tłocznia Szymanowice
Skład: 100% soku z czarnej porzeczki
Pojemność: 3000ml.
Pasteryzowany.
Jak przechowywać soki?
Soki przechowuj w suchym i nienasłonecznionym miejscu, termin ważności zależy od temperatury przechowywania:
Temp. 1-5 st. C – 10 miesięcy
Temp. 5-10 st. C – 8 miesięcy
Temp. 10-15 st. C – 6 miesięcy
Temp. 15-20 st. C – 4 miesiące
Temp. 20-25 st. C – 2 miesiące
Po otwarciu sok zachowuje świeżość i przydatność do spożycia przez 30 dni przy przechowywaniu w lodówce oraz do 14 dni przetrzymywany w temperaturze pokojowej (np. na blacie kuchennym).
Sok może być naturalnie mętny i zawierać osad, co świadczy o obecności cząstek miąższu owocowego. Przed spożyciem należy wstrząsnąć.
Sok NFC (Not From Concentrate / nie z koncentratu) jest w pełni naturalny, wyprodukowany poprzez bezpośrednie tłoczenie (wyciskanie) świeżych owoców lub warzyw.
Produkowane przez nas soki nie zawierają żadnych dodatków ani nie są rozcieńczane wodą. Soki są w 100% naturalne, bez dodatku cukru i innych substancji słodzących, bez sztucznych barwników, aromatów i konserwantów.
Owoce i warzywa przeznaczone do produkcji soków pozyskujemy wyłącznie od zaufanych dostawców, z wyselekcjonowanych upraw oraz własnych sadów.
100% owoców – 100% smaku – 100% zdrowia!
- Naturalnie mętny
- Bez dodatku cukru
- Tłoczony z całych owoców
- Bez konserwantów
Pasteryzacja to już od wielu pokoleń sposób przedłużania trwałości produktów, dzięki któremu możemy zachować ich świeżość na długi czas. To właśnie dzięki temu procesowi unikamy stosowania konserwantów i całkowicie naturalnymi, bezpiecznymi dla zdrowia sposobami zapewniamy dostęp do soków, które zachowują w większości swoje składniki odżywcze.